Täydellisen samettinen kyssäkaalisosekeitto

26.5.2013

Hyvä ruoka, parempi mieli, sanoi joku mainos. T ämä ruoka, jos jokin, on hyvää! Kevyttä ja erittäin maistuvaa. Aidosti herkullista! ...

Hyvä ruoka, parempi mieli, sanoi joku mainos. Tämä ruoka, jos jokin, on hyvää! Kevyttä ja erittäin maistuvaa. Aidosti herkullista!



Täydellisen samettinen kyssäkaalisosekeitto neljälle:
1 isohko kyssäkaali
1 purjo
1 parsakaali
175g Koskenlaskijan voimakasta sulatejuustoa
1/2 dl kermaa
kourallinen persiljaa
suolaa
pippuria
ripaus chiliä jauheena (chili antaa särmää, muuten niin samettiselle keitolle!)
keitinveteen (n.4l.) kasviliemivalmistetta, valmisteen ohjeen mukaan mitoitettuna

Kyssäkaali kuoritaan poistamalla kuori veitsellä. Kyssäkaalista näkee, onko pinnalla vielä hiusmaista pintaa, eli kuorta. Kun koko pinnalta on poistettu kova ja fliisumainen pinta ja jäljellä on vain nättiä mehukasta sisusta, kyssäkaali on kuorittu oikein.

Pilko kuorittu kyssäkaali kuutioiksi, pilko purjo, hienonna persilja ja irroita parsakaalin kukinnot ja kukkavarret isosta varresta. Keitä kasvikset pehmeäksi kasviliemessä. Kaada neste talteen ja mittaile soseutuksen aikana tarvittava määrä keittoon. Lisää sulatejuusto ja kerma. Pinnalle voit ripotella hienonnettua persiljaa, tai vaikkapa raejuustoa! Herrrrrkullista!


Hyvää ruokahalua!

You Might Also Like

2 comments

  1. Ihan pakko kommentoida, kun osui silmään... Sulla on hieno lautanen! Näitä kekriastioita näkee enää hirvittävän harvoin. Appivanhemmat saivat kyseisen astiaston aikoinaan kihlalahjaksi ja antoivat ne miehelleni jokin aika sitten. Näitä löytyy siis melkoinen kasa kaapista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos! Nämäkin on tullut vanhemmilta, minun puolelta. Harmikseni näitä syviä lautasia ei ole kuin kaksi, perus ruokalautasia taitaa olla viisi, lisäksi löytyy iso kulho, joka on aivan ehdoton lempparini, sekä pikkuinen korkeareunainenlautanen. Rakastan näitä astioita, ja hädin tuskin uskallan käyttää niitä hajoamisenpelossa. Olen todella yrittänyt etsiä näitä kirppareilta lisää, mutta onnistumatta. Lisäksi olen ehtinyt unohtaa jo malliston nimen, joten ISO KIITOS nimen palauttamisessa mieleeni! :)

      Poista

Hae