Lapsiystävälliset paikat karttapalvelusta!

29.10.2013

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Blogirinki Median ja Valio Onni® -karttapalvelun kanssa.  Blogiringistä otettiin yh...

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Blogirinki Median ja Valio Onni® -karttapalvelun kanssa. 


Blogiringistä otettiin yhteyttä ja kysyttiin, haluaisinko osallistua Valio Onni® -karttapalvelun lapsiystävällisten paikkojen vinkkaamiseen. Karttapalvelun tavoitteena on kerätä yhteen paikkaan suosituksia lapsiystävällisistä paikoista, vertaistietoon perustuen. Usein itsekin mietin, mihin lapsen kanssa olisi kiva mennä, joten palvelu, mikä kerää yhteen moiset paikat, kuulosti hyvältä!  

Kuka tahansa voi käydä lisäämässä paikan karttapalveluun - ja nyt jos koska se kannattaa: paikkoja lisänneiden kesken on tiedossa arvonta kynttiläillallisesta ja aktiivisimpien käyttäjien kesken arvotaan tuotepalkintoja! Paikat voivat olla mitä tahansa kohteita - ravintoloita, kahviloita, kauppoja, palveluja, kulttuuria - ihan mitä vain, minkä on kokenut lapsiystävälliseksi. Palvelussa on jaettu paikat eri kategorioihin, joita klikkaamalla kartalla näkyy halutessasi vain tietyn kategorian paikat. Karttapalvelusovellus kulkee myös älypuhelimessa mukana!

Joillekin saattaa olla entuudestaan tuttu Kidd.io -sivusto, mikä toimi samalla periaatteella. Valio Onni -karttapalvelu on rakennettu Kidd.io -palvelun päälle, mutta sinne entuudestaan merkatut paikat löytyvät edelleen Valio Onni -karttapalvelusta.


***


15 bloggaajaa ympäri Suomea merkkasivat omat vinkkinsä karttapalveluun. Minusta on kivaa käydä lapsen kanssa sellaisissa paikoissa, joissa itsekin viihdyn ja jotka eivät aina ole varsinaisesti lastenpaikkoja. 

Tässä minun kymmenen vinkkiä 
aakkosjärjestyksessä Turun seudulta:

Jokaisesta otsikosta pääset klikkaamaan kyseisen paikan sivuille.



1. 2. linja

Tässä kampaamossa aikuisten lisäksi viihtyy myös lapset. Pienet lapsiasiakkaat on otettu huomioon leluin, tikkarein ja mehuin. Hätätilanteessa myös meidän pikkumies on otettu mukaan äidin kaunistautumishetkeen ja se on ollut ihan ok. - Tavaksi en ota, mutta kiva tietää, että hoitajapulan iskiessä voi pikkumiehen ottaa hetkeksi mukaan. 



2. Delhi Darbar

Hyvää intilaista ruokaa, joka muuntuu myös lapsien suuhun sopivaksi. Viimeksi ollessamme halusimme tilata ruokalistalta alkupaloja, jotka olivat kivaa sormisyötää lapselle. Alkuruoka oli tarkoitettu tuliseksi, mutta pyydettyämme, se kokkailtiin miedoksi. Pienessä paikassa ei koskaan ole tullut epähaluttu olo - ei henkilökunnan, eikä kanssa-asiakkaiden taholta - vaikka pieni mukinkaatumistapaturmakin on käynyt, mikä taas aiheutti pöytäliinojen vaihto-operaation... kröhöm.. 



3. Herkkunuotta

Maailman mukavin kalakauppias ottaa hauskasti myös lapset huomioon. Meidän pikkuinen ei vielä osaa pyytää tarkkoja tuote-esittelyjä kaloista, mutta ystäväni nelivuotias on saanut useasti kalaopastusta maistiaisten kera! Viimeksi ystäväni ja hänen nelivuotiaansa kanssa kalaostoksilla ollessamme, maistelimme katkarapuja ja ihmettelimme jännän nimisiä kaloja. Ystäväni neljävuotias totesikin, että kalakauppias on hänen kaveri ja se taitaa tykätä lapsista.



4. Kupittaan lintupuisto

Sen lisäksi että Kupittaan puistossa on kivat leikkipaikat, Seikkailupuisto ja kauniit kävelymaisemat, siellä on myös sympaattinen lintupuisto. Nykyään lintupuistossa on myös lampaita, joita ollaankin kerta jos toinenkin käyty lähietäisyydeltä kummastelemassa.



5. Marakatti perhekahvila/Perhekeskus Marakatti

Marakatissa on kahvitteluseuran lisäksi vauvamuskaria, vauvatanssia, vauvahierontaa, kansainvälisyysahvila, laululeikkihetkiä ja vaikka mitä. Joka kuukaudelle on oma aikataulu, jonka pystyy tsekkaamaan Marakatin nettisivuilta.



6. Niska


Kauniissa vanhassa kiinteistössä, aivan jokirannassa, sijaitsee viehättävä Niska-ravintola. Maistuvien peltileipien lisäksi lounas houkuttelee tällaisen herkuttelijan lapsineen ruokailemaan. Lapset on huomioitu leluin, ja vaunujenkin kanssa mahtuu sisälle ruokailemaan. Lapset saavat myös lounastaa puoleen hintaan. Lounasbuffet sisältää erilaisia peltileipiä (myös vegejä!) ja salaattia.



7. Nummen Pyörä

Täältä koko perhe löytää helposti fillarointikamat. Aivan pienillekin pyörämatkustajille löytyy kypärä, istuimista ja kärryistä puhumattakaan! Osaava henkilökunta opastaa mielellään ja asiantuntevasti perheen pyöräilytarpeissa turvallisuusseikat huomioiden. Meillekin löytyi kätevä kallistettava istuin ja pikkupäätä suojaamaan etsittiin myyjän opastuksella juuri oikean kokoinen kypärä. 



8. Ruissalon Kansanpuisto

No tänne sitten kannattaa lähteä, kun fillarihankinnat on tehty - ja muutenkin! Koko perhe eväineen matkaan ja menoksi. Kansanpuistossa voi uida, keinua ja leikkiä, ja se toimii mainiona piknikpaikkana. Mikäli eväät unohtuu kotiin, Villa Promenaden kauniista kahvilasta saa mutusteltavaa kyllä!



9. Wäinö Aaltosen museo

Museossa järjestetään perheille kuvataidetyöpajoja ja lähes jokaisessa näyttelyssä on lapsetkin huomioitu. Tässä museossa on ymmärretty, että museoharrastus voi olla koko perheen yhteinen. - Siitä isot pisteet museolle!



10. Zoolandia

Zoolandiassa on pieni huvipuisto, mönkijöitä, pomppulinnoja ja sitten tietysti niitä eläimiä! No, Zoolandia nyt tietysti on lapsiystävällinen ja lasten lempipaikka, mutta se on myös paikka, jossa aikuisetkin viihtyvät!
Kas näin:



Nyt siis katsomaan lapsiystävällisiä kohteita ja tietysti lisäilemään niitä! Autetaan toisiamme löytämään kivat paikat koko perheelle!




***








Muut mukana olleet blogit: 
La petit princesseLastenvaateralliPikkuseikkailijaHetkiäMahtimamaMeidän pieni ryyni & palkoMama's diaryPieces of miraclesSinappinen koneTyttötrion talossaVerskin valtakuntaTodays beautiful memories...Amalian helmiäVisuaalisesti vaativa.



You Might Also Like

0 comments

Hae