Arkiruokaa: Raikas mustikkajuustokakku

10.4.2016

Tein  Instagramissa hätäisen huutoäänestyksen , laitanko tänään arkiruokapostaukseen mun mustikkajuustokakkuni (on se arkiruokaa!), vai...


Tein Instagramissa hätäisen huutoäänestyksen, laitanko tänään arkiruokapostaukseen mun mustikkajuustokakkuni (on se arkiruokaa!), vai pitsapohjan ja herkullisen tomaattikastikkeen, josta saa tehtyä myös älyttömän hyvän margheritapastan. Tällä kertaa mustikkajuustokakku voitti niukasti äänestyksen, mutta lupaan silti laittaa myös tuon pohjan ja soosin reseptin myöhemmin tänne!

Nyt on itse asiassa aika hyvä aika laittaa tuo juustokakun resepti tänne, sillä itsehän etsin aina myös omat reseptini interwebistä, koska se on vaan niin paljon kätevämpää kuin sekaisesta, seiskaluokan kotsankirjan väliin tungetuista paperilapuista koostuvasta reseptikokoelmastani etsiminen.

Nyt kuitenkin oli käynyt niin, että mustikkajuustokakkuni resepti oli poistunut kolmen vuoden jälkeen erään sisustuslehden nettisivuilta, enkä enää löytänyt itseänikään varten reseptiä. Mutta ei hätää: Onneksi on vielä paperiversio! Ja tästedes myös interweb-versio! Hurraa!


Tässä siis Lauran raikas mustikkajuustokakku! 
(Tämä on muuten iso, korkea ja riittoisa kakku!)

Pohja:
300 g Digestivejä hienonnettuna
200 g voita

Täyte:
11 liivatelehteä
2 prk (400 g) vanilija- tai sitrusrahkaa (Oman maun mukaan! Vanilija vähän pehmentää sitruunaisuutta, sitruuna taas antaa lisäpotkua sitruunalle)
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
6 tl vanilijasokeria
4 dl kuohukermaa
2 pienehkön sitruunan mehu

300 g suomalaisia pakastemustikoita

1. Murskaa keksit mahdollisimman hienoksi ja lisää sulatettu voi. Painele muruseos leivinpaperilla pohjustetun irtopohjavuoan (halkaisija n. 25cm) pohjalle, sekä reunoille melko korkealle ja ohuelti. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahkaan tuorejuusto ja sokerit. Sekoita kermavaahto tuorejuusto-rahkaseokseen.
3. Purista vesi liivatelehdistä ja liuota ne kuumennettuun sitruunamehuun. Vatkaa liivateseos täytteen joukkoon ja lisää jäiset mustikat varovasti käännellen.
4. Levitä täyte pohjan päälle ja anna hyytyä peitettynä kylmässä seuraavaan päivään.

VINKKI: Mitä jäisemmät mustikat ja mitä nopeammin ja varovaisemmin mustikat sekoittaa seokseen sitä vähemmän ne päästää väriä. Jos taas haluaa paljon väriä, niin... no keksit ehkä!

Tämä kakku on mun sellainen varma nakki! Kyl te tiiätte, sellainen satavarma luottokakku, johon kaikki vieraat ihastuvat!

You Might Also Like

3 comments

  1. Heips! Pakko vielä varmistaa että ihanko oikeasti 11 liivatelehteä? ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, 11. Alkuperäinen resepti, mistä oon ammennellut aikoinaan täytteen, oli puolet pienempi, mutta mä halusin iiiiison kakun, joten tuplasin täytteen määrän ja samalla myös liivatteen. Oon vähentänyt yhden lehden, mutta voi olla, että kymmenen tai vähemmänkin riittäisi, mutta en ole testannut kuinka hyvin toi sitten pysyisi kasassa. Toi kakku on siis iso ja toooodella riittoisa. Siitä on nyt jo syönyt 10 ja vieläkin on melkein puolikas jäljellä!

      Poista
  2. Tää on ihan paras juustokakku ikinä! Kiitos reseptistä, ehdin kanssa jo säikähtää, että mihin se on netistä kadonnut :)

    VastaaPoista

Hae