Kaura-kvinoa-bataattisämpylät nyhtökauratäytteellä

17.10.2017

Kaupallisessa yhteistyössä Provena & Suomen Blogimedia . Hei, tuliko jo ikävä mun ruokapostauksia? No ei se mitään, täs...

Kaupallisessa yhteistyössä Provena & Suomen Blogimedia.

Hei, tuliko jo ikävä mun ruokapostauksia? No ei se mitään, tässä tulisi silti!

KAIKKIHAN me jo tiedämme kaikki kauran terveysvaikutukset, eikö?

Kaura sisältää hyviä hiilihydraatteja, proteiinia, monia elintärkeitä vitamiineja, sekä rautaa, magnesiumia ja sinkkiä. Se on erinomainen kuidun ja pitkäkestoisen energian lähde.

Kauran betaglukaani laskee tutkimusten mukaan haitallista LDL-kolesterolia 5-6 % ja lisää hyödyllisten bakteerien kasvua paksusuolessa, edistäen elimistön ja suoliston terveyttä ja tasapainoa.

Noin. Lisää voit lukea täältä.

Olen tehnyt tätä reseptiä joskus tonnikalasta, mutta nyt olen kehitellyt siitä myös vegaanisen version. Ja kun nyt kaurahommiin pureuduttiin, niin tämä resepti jos mikä sisältää... wait for it... KAURAA! Paljon. Niinku ihan kaikissa muodoissaan.

Nimittäin tässä on kaurakermaa, nyhtökauraa ja tietysti Provenan uutuusleipää, kaura-kvinoa-bataattisämpylää, joka on muuten gluteeniton.

Reseptin voi halutessaan tehdä myös tonnikalasta, korvaamalla nyhtökauran... wait for it... tonnikalalla!



Gluteenittomat kaurasämpylät nyhtökaura-kaurafraichetäytteellä (sanoiko joku kaura?):

HUOM: Nyhtökaurassa ja kaurafraichessa on pieniä määriä gluteenia, joten tarkkana niiden kanssa. Tsekkaa tuotteet tuotekohtaisesti.

1 pkt nyhtökauraa (tai 2 prk tonnikalaa)
5 lehtikaalin lehteä
40 g pieniä kapriksia TAI 2 suolakurkkua pieneksi pilkottuna
3 tl sinappia
300 ml (eli 1,5 prk) kaurafraichea
1-2 rkl Vege vege -kastiketta
1 rkl vegeneesiä (munaton majoneesi)
pippuria
suolaa
1 oksa rosmariinin lehtiä silputtuna
+ tomaattia leivälle soosin alle

Ja huom: älä anna vegehommien häiritä, saat käyttää myös perusmajoneesia ym, jos niitä kaapissa ennemmin on.

1. Poista lehtikaalien kova runko ja revi lehdet pieneksi pannulle. Paahda pannulla miedolla lämmöllä ja vähällä öljyllä, kunnes lehtikaali on rapsakkaa. Laita vähän suolaa.
2. Sekoita sillä välin nyhtökaura, kaurafraiche ja kaikki muut aineet sekaisin. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Lisää juuri ennen tarjoilua paahdetut lehtikaalit. Jätä muutama rapsakka lehti myös koristeeksi.
3. Sulata leivät uunissa tai mikrossa, tai anna sulaa huoneenlämmössä. Kokoa leiville tomaattia, nyhtismössöä ja nauti!

Mä olen tehnyt tätä mössöä myös pienille cocktail-leipäpalasille, esim. crostineille. Sopii myös erinomaisesti paahdettujen paahtoleipien väliin tai gluteenittomien kauraviipaleiden väliin.


Muita Provenan gluteenittomia kaurasämpylämakuvariaatioita ovat porkkanasämpylät, sekä täälläkin hampurilaisohjeessa käyttämäni myslisämpylät!

Olen käyttänyt jo kauan näitä sämpylöitä kotona niin aamupalaksi tai eri tavoin näin ruokaan yhdisteltynä, ja täytyy sanoa, että ne ovat parhaimpia valmiita gluteenittomia sämpylöitä, joita olen syönyt. Varsinkin suoraan lämpimänä.

Instagramin puolella arvonta, jossa voi voittaa itselle ja kaverille lahjakortin Oatlet Storeen! (Kilpailun säännöt täällä.)

Lue myös:
Seitsemän vegaanista arkiruokaa
Herkullinen pitsa punajuuripestosta ja kasviksista (vegaaninen, gl)
Erittäin hyvä gluteeniton suolainen piiras

You Might Also Like

0 comments

Hae