Matka Ugandaan!

26.2.2018

Kaupallinen yhteistyö:  Plan International Suomi  ja  Suomen Blogimedia . Aikaisemmin olen kertonut olevani yhdessä Salamatkustaja...

Kaupallinen yhteistyö: Plan International Suomi ja Suomen Blogimedia.

Aikaisemmin olen kertonut olevani yhdessä Salamatkustaja-Satun, sekä Valeäiti-Hannen kanssa tyttöjen oikeuksien tukijoita. Yhteistyössä me tutustumme Planin työhön tavallista syvemmin ja kerromme siitä lukijoillemme.

Olen kertonut yhteistyömme alkamisesta täällä ja avannut Planin työtä ja työn vaikutuksia syvemmin täällä. Ensimmäisessä postauksessa kerroin pyrkimyksestämme lähteä osana yhteistyötämme tapaamaan kummilapsiamme ja tutustumaan Planin kenttätyöhön Ugandassa.

Ja arvatkaa mitä? Nyt se matka koittaa!

Oma aikomukseni reissulla on raportoida kaikesta aikaansaannoksista ja ihan käytännön asioista, mitä kaikkea tällainen järjestö tekee ja miten se ihan oikeasti kohteessa vaikuttaa asioihin. Työ tuntuu vielä monelle, itsellenikin, kovin abstraktilta, joten haluaisin avata entistä yksityiskohtaisemmin ja ihan sieltä ruohonjuuritason työstä lähtien, mitä se on.

Planin palaverissa, jossa suunnittelimme matkaamme, meille kaikille bloggaajille nousi olo, että olisi kiva olla myös paikan päällä jotenkin välittömässä hyödyssä. Vaikka tehtävämme onkin juuri tiedottaminen matkalta, halusimme tehdä muutakin.

Ugandan Planin paikallistyöntekijät lupasivat keksiä meille ihan käytännön tekemistä kohteessakin – muutakin kuin turistina pööpöilyä. Sen lisäksi päätimme aloittaa erillisen keräyksen, jossa kerätään varoja lasten koulunkäyntitarvikkeisiin.


On tutkittua, että paras tapa ehkäistä melkeinpä mitä tahansa ongelmia ja edistää tyttöjen asemaa, on koulutus. Koulutuksen ja valistamisen avulla pyritään estämään mm. lasten avioliittoja ja raskauksia.

Naimaton tyttö nähdään perheelle helposti taloudellisena taakkana, jolta ei tulevaisuudessakaan ole odotettavissa toimeentuloa. Koulutus voi muuttaa yhtälöä ratkaisevasti, kun tyttö voi työllistyä ja tienata rahaa itse.

Koulutettu äiti myös kouluttaa omat lapsensa, olipa lapsi tyttö tai poika, ja käyttää tulonsa perheensä hyväksi. Jokainen vuosi toisen asteen koulutusta lisää tutkitusti tytön tulevan perheen tuloja jopa viidenneksen. Kun koulutustaso nousee ja perheet vaurastuvat, koko yhteiskunnan kehitys vauhdittuu.

Koulutarvikekeräykseemme voit tehdä lahjoituksen täällä. Me käymme itse ostamassa tarvikkeet ja toimitamme itse tarvikkeet kouluihin.


Keräyslinkistä näkee myös koko ajan tämänhetkisen lahjoitetun rahamäärän. Lahjoitin itse pohjille 30 euroa ja olisi huippua, jos lähtisit mukaan ihan millä tahansa summalla! Hei ja laita säkin omat terkkusi tuonne sivulle ja jaa mielellään linkkiä somessa!

Mikäli kävisi niin ihanasti, että rahaa saataisiin kerättyä oikein paljon ja sitä jäisi ylimääräistä tai sitä lahjoitettaisiin vielä matkamme jälkeenkin, se ohjataan muuhun tyttöjen oikeuksia parantavaan työhön Suomen Planissa.

Lisää koulutusaiheesta ja sen vaikutuksista voit lukea Tyttöjen oikeuksia auttavan ajattelutavan muuttaminen on hidasta, mutta tuottaa tuloksia -postauksestani.

Edeltävien lisäksi tuotamme matkalta sisältöä myös Planin omiin kanaviin. Ota siis seurantaan meidän bloggaajien Instagram-tilien – joihin päivitämme ihan reaaliaikaisesti tapahtumia Ugandasta  – lisäksi myös Planin somekanavat.

Minun Instani löydät @mammarimpuilee, Sadun @satu_reykjavik ja Hannen @valeaiti. Planin Instagram-tunnus on @plansuomi. Muista katsoa kuvien lisäksi myös Instagram-stoorejamme, joihin päivittyy videota matkan ajan!

Reissun jälkeen mulla on varmasti lisää kerrottavaa, enkä edes tarkalleen osaa arvata mitä kaikkea!

Ai niin, ja siis reissuun lähdemme jo kahden viikon päästä, eli 11.3. ja perillä olemme maanantaina 12.3. aamulla.

Jos siellä nousee jotain kysymyksiä mieleen, miten kehitysyhteistyö toimii käytännössä, laita kysymyksiä tulemaan, niin koitan saada matkalta vastauksia! Me ja Planin tyypit vastaamme mielellämme muihinkin kysymyksiin, mikäli jotain on mielessä jo tässä kohtaa!



Lahjoitukseen pääset täältä.

Lue myös:
Tyttöjen oikeuksien tukija
Kummius ja ensimmäiset terveiset Ugandaan
Tyttöjen oikeuksia tukevan ajattelutavan edistäminen on hidasta, mutta tuottaa tuloksia

You Might Also Like

1 comments

Hae